Verslag 2e bijeenkomst 25 maart 2014

Op 25 maart 2014 vond de tweede bijeenkomst plaats van Starterscafé Peel en Maas.

Na een opkomst bij de eerste bijeenkomst van net geen 50 personen hadden 46 startende- en jonge ondernemers zich aangemeld voor de tweede bijeenkomst. Hierbij ook weer veel nieuwe gezichten wat voor ons alleen maar aangeeft dat er behoefte is aan deze bijeenkomsten.

Het thema van deze avond was “Binden en verbinden”.

Om 19.30 werd de aftrap van de avond gegeven door Willem Sieders (Met Willem) welke de algemene presentatie van de avond op zich had genomen.

Daarna was het tijd voor de eerste spreker van de avond. Dennis Vredeveldt (vormgever bij Dit is Dennis) is gestart vanuit een WW-uitkering en begonnen om vanuit thuis zijn bedrijf op te zetten. Echter snel tot de conclusie genomen dat je hiermee geen netwerk op kunt bouwen. Om in contact te komen met andere ondernemers is hij een kamer gaan huren bij het Venturelab in Meijel. Daar kwam hij met meerdere ondernemers in contact echter miste hij de binding met Panningen. Vanuit deze gedachte heeft hij met een andere ondernemer Zaal 21 opgericht. Zaal 21 is een verzamelgebouw waar enkele ondernemers, van diverse werkgebieden, bij elkaar zitten en elkaar daar waar nodig kunnen aanvullen. Dit past goed bij het thema “Binden en verbinden”.

Onze tweede spreker Patrick Verstappen (Innovem) is een deskundige op het gebied van Marketing. Door jarenlange ervaring in het vak heeft hij de aanwezigen diverse handvaten meegegeven. Vanuit de Golden Circle gedachte heeft hij proberen mee te geven dat ondernemers vanuit zichzelf moeten kijken en de vraag moeten stellen “Waarom moet een klant voor mij kiezen!”

Na afloop van de tweede spreker kregen de aanwezigen de opdracht om naar de tafel te lopen welke als nummer op hun badge was aangegeven. Hier kregen ze per tafel 2 minuten de tijd om zichzelf voor te stellen en aan te geven waarom een klant voor hun moeten kiezen. Achteraf bleek dit nog moeilijker dan gedacht maar het leverde weer hele interessante gesprekken of en er werden nieuwe connecties gelegd.

Aansluitend werd er nog lang gebruik gemaakt van de netwerksessie en zijn er weer diverse visitekaartjes uitgewisseld.

Rest ons alleen nog om alle aanwezigen te bedanken voor hun komst en de genodigden te bedanken voor hun inbreng.

De volgende bijeenkomst is op 17 juni 2014.