Verslag 1e bijeenkomst 26 november 2013

Starterscafé Peel en Maas is een feit!

Op dinsdag 26 november 2013 heeft de aftrap plaatsgevonden van het Starterscafé Peel en Maas. Het starterscafé is een initiatief van De Bibliotheek voor Ondernemers, HJC Adviseurs Arbo Adviesbureau en Administratiekantoor A3 en heeft tot doel om starters te ondersteunen in de start van hun onderneming.

Om 19.30 werd de avond geopend door de presentator van deze avond, Ivo Joosten van Ivo Joosten – zeggen en schrijven, en werden de drie initiatiefnemers naar voren gehaald en voorgesteld aan de 50 starters en ondernemers van jonge bedrijven die zich voor deze avond hadden opgegeven.

Na een korte toelichting door Bart Steegers van Opening door wethouder Peter Fleuren
Administratiekantoor A3 hoe het initiatief is ontstaan
en welke ambitie de initiatiefnemers voor ogen hebben
was het tijd voor de officiële opening. Deze werd verricht
door wethouder Peter Fleuren van de Gemeente Peel en Maas.

Wethouder Peter Fleuren benadrukte nogmaals het belang van
bijeenkomsten waarbij ondernemers hoe jong of hoe oud dan
ook met elkaar in contact kunnen komen. Door krachten te bundelen
sta je samen veel sterker.

Na deze inspirerende woorden van wethouderhouder Peter Fleuren
is het Starterscafé Peel en Maas officieel geopend onder een groot
applaus van de aanwezige ondernemers.

De eerste spreker van de avond was Harry Daniels van HJC Adviseurs Arbo Adviesbureau. Harry is twee jaar geleden gestart met de onderneming na een reorganisatie bij zijn vorige werkgever. Harry gaf aan te jong te zijn om achter de geraniums te gaan zitten en heeft de stap genomen om zijn eigen adviesbureau te starten. Tijdens zijn presentatie heeft Harry de aanwezigen verteld over de beren die op zijn pad is tegengekomen en welke valkuilen er zijn bij het opstarten van een eigen onderneming. Tip van Harry, zorg voor een professionele begeleiding en maakt duidelijke afspraken.

Na een korte pauze was het de beurt aan onze tweede sprekers.

Henk Wulms van Unielabel bv is in 2005 gestart met zijn onderneming ConActions welke actief was op het gebied van inzameling van vlakglasafval. Henk heeft hier goede jaren mee beleeft maar de crisis in 2009 gooide roet in zijn activiteiten op het gebied van inzameling. In 2007 was Henk ook al begonnen met zijn bedrijf Unielabel bv. Unielabel houdt zich bezig met het verstrekken van energielabels. De insteek van de politiek was destijds om dit label te gaan verplichten en daarop heeft Henk mensen opgeleid om als adviseur voor Unielabel te gaan werken. In 2008 werd echter door overheidsbeslissingen een eind gemaakt aan het invoeren van de verplichting voor een energielabel. Twee jaar later zou hetzelfde gaan gebeuren.

Wat Henk mee wilde geven is dat je niet moet ondernemen op overheidsbesluiten of subsidies die beschikbaar kunnen komen en niet focussen op een ding maar meerdere dingen ontplooien.

Na beide sprekers werd het officiële afgesloten met een dankwoord door de organisatie en was het tijd voor de netwerksessie.

De aanwezige adviseurs van de Kamer van Koophandel, Rabobank Peel, Maas en Leudal, Belastingdienst en Administratiekantoor A3 stonden paraat om alle vragen te beantwoorden en ondernemers hadden nu de kans om met elkaar in gesprek te komen en onderling informatie uit te wisselen.

Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst van het Starterscafé Peel en Maas.

Bekijk de foto’s van deze avond hier.

De presentaties komen op korte termijn online beschikbaar.